CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Thursday, December 17, 2009

1234567890-


punkcore da lame da pegi...........tp smlm ternyata suatu yg indah utk diri aku...
fiuuhhh....
aku byk naek darah dalam 2 mggu ni espiecally kat unisel.sory bout that........
ingt nk carik buku "anger management".....
last nite memang indah.jmpe budak2 school yg telah aku tinggalkn dulu.
4 me,it kindda seeing the maiden.aku xmkn pown semalam sebab terlalu sebok borak dgn suma org n ingt nk makan kemudian..last2 xmkn pown coz there is smthng i can't explain it myself.i was a total relief yesterday....i can't control myself yesterday.totally breathtaking...heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
i really hope the choc will melt 1 day...........
it take us to loose smthng we to really understanding and appreciate it very much.
yes i'm the one who get kinky.

Wednesday, November 25, 2009

nk jaga hati org ke??

aku ni asal la nk sgt jaga hati org.org xjaga pown hati aku....
org cakap tu fikir la sekali boleh pakai ke ape yg aku cakap.
bukan xnk.
da tu xnk dgr cakap aku, bende makin teruk.
kalau kate nk buat,buat btol2.xyah nk menunding sana sini.tanya dulu kite da buat ke belum.
awak tu da byk sgt ke asam garam??
kalaiu bende senang pown xleyh nk buat,camne aku nk percaya korg wat keje ke x.
kalau buat kerja tu,buat btol2 n hantar la kat bos.bukan bos yg terhegeh nk tanye da siap ke blum.
da la bos yg kene tanya,lpas tu keje pown ntah kemana.
ada telefon gune.


p/s-aku ni da 8tahun scuba.bukan nk bangga sgt bgtaw suma org. tp kalau awak tu xtaw apew2 sal laut xyah nk terpekik-pekik konon nye awak tu penjaga keselamatan pantai yg sgt berpengalaman.adik aku yg umur 9 tahun tu pown aku suh gi tgh2 laut swim sendiri......awak xtaw apew2 tu cakap la elok2.aku pown da 3tahun sailing.da terbakar kulit ni beriadah kat laut jew.



p/s-roses are red violets are blue.........................

Tuesday, October 20, 2009

last raya dan ipowh.............


Monday, October 12, 2009

dean's list award ceremony and hari raya festival

kepada suma student masscomm...marila beramai2 meraikan majlis raya di dewan jumaat ni...sama2 sokong antara satu sama laen

recently

haaaaaaaaaaaaaa....
kebelakangan ni,memang menimbun kerja.
event raya mass comm dan kerja academic.
dua2 sama penting.sama2 penting utk kejayaan...hah
jadi,time2 camni la aku rase nk blk brunei jew....jauh dr suma org.jauh dr kesibukan lembah kelang.kesibukan kota.jauh dari godaan dan hasutan perasaan.
biar la aku dok ka brunei jew.xdew org nk kacau n aku pown xleh kacau org.hari2 tgk laut.hari2 swimming n hari2 mak masak utk aku.hari2 mkn chocolate.
tp nk wat camnew..its life.
cousin aku pown da fly sunderland U.K...macam mana la hari2 mendatang......

Saturday, September 19, 2009

esok xraya da kat brunei

bgn pagi2 da kene kemas bilik aku yg baru 1mlm tdo...blk baru nk.hah
them mak suh ikowt gi beli songkok.songkok lame aku ttinggal kat ipowh..
da beli songkak terus la shopping brg mkanan raya.//
haaaaaaaaaaaaaa,maka ternmpak la white choc cam pic kat atas.hehehehehe..terus amek n suh mak beli.aku xdew duit brunei nk beli sendiri.xpew,mak aku pown faham.lgpown ni second time aku blk rumah brunei n first time aku blk rumah baru.mcm la beli kn.almaklum la nk raya.
TAPI....haaaaaaaaa,ni la bende yg aku terkejut sgt2..suma mercun boleyh jual ikowt suka hati penjual ni nk jual kat mana.kat brunei ni mercun bukan brg haram utk djual.punye la sehat2 mersun diorg.gedabak2 suma.adik2 aku pown sekali beli.aku da besar xla nk men lg.da dewasa da..hah
disebabkn ade yg tertanya halal ke x choc aku beli ni sebab bukan made in mlaysia...jadi korg tgk2 la halal haram diew
dan kepada sesapa yg nk beli kirim choc kat akku..leh la email aku bilalrockstar@yahoo. aku jual dlm 12rengget camtu.
dan last utk cerita harini,selamat hari raya maaf zaher dan baten.manala taw kalau ada yg tersalah kata perbuatan,langkat.ada yg terasa hati dan perasaan terhadap aku.kalau ada cakap,aku leh perbaiki diri ini.
zaher ni maksud nyew maafkn aku dari segi dalaman cam terasa hati dan perasaan.
tp syg brunei raya hari isnin...sob2..menyesal lak raya kaat brunei..huhuh

Monday, September 14, 2009

1234567890

when it rains
when the sky is grey
when u fell upon your knees
i wish i will always be there
sheilding every drop
helping the fallen maiden

Friday, September 11, 2009

lately and recently

ermmmmmm.........................kebelakangan ni,seperti org laen,mcm2 berlaku.aku dapat 2 project.due2 project ni dlm mggu yg samew.aku sebenarnyew takowt nk wat.tp kene tabahkn diri.kalau xwat skrg bile lg kn.skunk,tgh process nk wat class trip n jamuan raya mass comm.
USAHA TANGGA KEJAYAAN

Wednesday, September 9, 2009

masa itu emas

diharap anada suma menghargai masa.yg berlalu biarkn berlalu,yg mendtg hadapi dgn cemerlang

Sunday, August 9, 2009

esok da nk blk ipowh.lusa nk blk shah alm plak.xsabar nk blk shah alm ni.maklum la nk jmpe sahabat handai.

Friday, August 7, 2009

away from my lust world

ni ialah wak roni.seppupu embah yut wedok aku.ataw sepupu moyang aku la.kat teluk intan lpas merisik usu utk usu,aku bakal dapat mkck baru la...hehe
ni jew rombongan merisik ke teluk intan.
semalam aku kat padang besar.alang2 tu masuk la thai land skali.tgk2 camne org2 kat sana.
ni kat kuarter rumah embah din.die sarjan kat balai polis padang besar.
ni la family yg masuk thailand.kitorg borong abes dokong n manggis kat gerai anak kak yah

Tuesday, July 28, 2009

bln yg penuh drama

dalam minggu ni..mcm da blaku.yg first sekali ialah kematian arwah auntie yasmin ahmad.walaupun baru duduk bersama sekali shj.rase macam da kenal lame sgt2 arwah.
walaupun mungkin byk perkara yg kurang baek tentang diri die sebelum ni, arwah tetap seorg yg cool sewaktu bertemu.malan arwah kene kan aku popown time ni.....die meamng peramah,kelakar and gmbr potrait die aku wat utk assgnmnt digital photo utk sir nazri.walaupown sedemikian, arwah tetap seorg yg telah berjaya dari segi career nyew sebagai THE STORY TELLER.tgk sahaja karya2 seni nyew.
aku pown pernah melawat beberapa kali officenyew.mcm rumah kampung pown adew.trophy pown da byk sgt smpai diletak camtu sahaja walaupun trophy adalah trophy kejayaan beliau di peringkat antarabangsa
semalam pulak hari yg cukup stress bg diri ini.salah satu yg paling stress ialah kehilangan handphone pemberian bapaku yg sgt berharga ini.kenapa la boleh hilang.da 3 tahun pakai.
ni la phone yg paling berharga bg aku.pemberian mengejut oleh bapaku.beberapa hari slepas keluar kem similajau.terlalu byk memori bersama.suka dan duka.abah.sory sebab hilang kan hp yg abah kasi ni.

Tuesday, July 7, 2009

poster product project nike chopper




nike new product, nike chopper+.made from polyerter,nylon and nike's flywire.currently the lightest messenger bag.a multipurpose bag;travel bag,laptop bag and messenger bag.dimension of 17"W x 12.5"H x 6" L.removable internal protecting case for laptop ranging from 13' to 17".
named chopper because it similar function with a helicopter, to carry heavy lifting vertically at any condition.the usage of vectran thread enhance the bag's toughness and durability...

poster product project nike chopper




ha,ni design advertising aku utk project ni..............

Saturday, July 4, 2009

final projet marketing............

memandangkan aku sorg je wat project ni,so,aku la yg kene buat suma kerja.bgus la.xde la nk harap sgt org laen tolong aku.usaha ada suma jalan.
so,aku kene design product utk nike.tapi xtaw la ape nk bg name beg messenger ni.naty2 la pikir sal name ni..
ade 2 design messenger beg ni.xtaw mane satu yg nk gne utk project aku....
exam pown da nk dekat kene study2..........................
ingt nk dpat 4flat utk sem ni coz subject sem ni cam boleyh makan......
so kene start study dr skunk.
tapi,mak blk mlaysia n call aku dr miri.die cakap tahun ni aku xraya kat johor cam plan awal2.thun 2009 ni aku raya kat brunei je.raya kat brunei dgn suma expat2 kat sane.SEBAB-siti nk PMR 2 minggu lpas raya.mak cakap xberbaloi blk semenanjung sekejap je.lgpown siti nak study.
hmmmmmmmmmmmmm.......xpe la.raya tahun ni pown cam susah nk cakap.dgn permasalahan dalaman family lg.xpe la,leyh aku tgk rumah baru aku kat brunei coz mggu depan parent aku da pindah rumah permanent.atleast rumah aku besar skit dr rumah transit dulu.rumah transit tu panjang.wat kenduri aritu cam sempit je.tp,rumah baru ni mesti jauh dr laut.tu yg xbest nyew...
byk nye kene wat utk project ni n acal pown tgh wat assignment tu haaa......'
heal the world
congrat serena williams.xbsar nk tgk final federer vs. roddick...........go roger

Thursday, July 2, 2009

kehulu dan kehilir

kebelakangan ni,da merata tempat pergi...........mggu lpas kat rumah je da pergi ipoh bukit jelutong, ulu yam and tanjung malim.pergi ipoh sebab da free naek kete,blk je la....lpas tu gi bukit jelutong.ad bday party ariff n aku sekali la coz bday ariff n aku selang sehari je.kat bukit jelutong la gi ulu yam n tanjung malim b4 bday party.gi tanjung malim coz nk bawak tok bak gi air panas.alang2 da dekat dgn tg malim,terus la gi sane n lunch n makan pau kat yik mun.sedap2
b4 gi bukit jelutong blk ipoh jup dgn azmmyrul rangga.naek kete abg ipar die.laju gile die bawak.alhamdulillah smpai kg manjoi dgn selamat.kat sini lepak la dgn rangga,wan,mel,syafiq,syawal n kalian yg aku lpe name korg.....lpak minum kat silibin corner sume order minum teh 3lapes...manis gile n mel minum skit je air die.teh 3 lapes ni campuran teh o,susu n gule merah.da terorder,aku minum je la...blk kL naek bas je la.....
sehari b4 blk ipoh aku kene gi bJ sebagai pengakap sempena sambutan 10 tahun unisel.naek bas dgn junior mass comm aku.reen,nash,aku n deen.....pergi bJ terlepas 2 class extra marketing.susah hati coz 2 class tinggal sekali gus...
mlm tadi pak long n mak long blanje BK.rase burger baru tu cam carl's junior je...

Wednesday, July 1, 2009

hidung tersumbat

adeyh..hidung da tersumbat la......
leceh2

Friday, June 12, 2009

sahabat lame...

arini da blk shah alam n gi CC nk update antivirus...bukak email msn ada friend request dr AMIRUS MAISARAH..hahahah....schoolmate mase kat sg buloh dulu.last aku dgr die couple dgn schoolmate aku kat sg pelong.pusing2 ke situ jugak diorg ni..hahaha
terkejut gak coz die add aku..btw,die member lame aku n da nk 8thun xjmpe.....so aku comment byk2 kat pic die....last contact die pown either thun lpas or 2thun lpas....
kalau jmpe die ni,seminggu xabes cerita....anyways,die la byk nasihat aku kat sekolah dulu.aku pindah kota d'sara n terus xjmpe die da smpai aku da pindah brunei xjmpe die lg.....

Thursday, June 11, 2009

roti canai,bihun goreng n nasi beriani n subang parade.....

travel sorg2 pada usia yg muda ad byk cherita disebalik nye........pada org laen, travel sorg2 ni best, borink,keje gile.tp yg pasti beratur org nk minx souvenirs.kepada yg xdapt tu,minx maaf sgt2.harap xkecik hati eyh.sebab kawan ramai sgt2 n xdapat nk bg suma org souvenirs......

travel dgn family cam kite kurg limit dr segi duit,xyah nk uruskan mase,makan.then, kita xyah nk risau ape2 coz family ada disisi.

travel dgn sahabat handai lebih kepada luangkn mase dgn member2 n enjoy.xde limit mase.tp,duit je kene limit.kang xblk rumah plak.

travel sorg2 ni plak, pengalaman yg btol2 laen sgt2.kite la yg uruskn duit,mase, n makan. enjoy susah nk cakap bile kte travel sorg2.enjoy pown sorg2, xde family n member.xyah risau sal org laen n xde org risau sal kte pown sebab kte kat tmpat org n xde sape kenal kite.
duit selalunye kurg menjadi masalah sebab kite sorg je pakai duit tu.

masa la yg penting sgt2.umur pown muda so mase dunia ni berlainan dgn mase org muda.lebih2 lg bile kite naek flight n tdo hotel.international flight kene check-in 2jam sblum flight.so, time kene manage btol2 supaya smpai airport n xterlepas flight n xleyh blk rumah.
them mase check-out hotel pown kene punctual especially 5star hotel.kalau lmbat kene bayar denda.

makan ni terpulang kepada personaliti individu.emphasis on makanan halal.negara islam selalunye xla menimbulkan masalah besar.tp, bile gi negara bukan islam,nk carik makan kene usaha lebih skit la.tp,lg best kalau makan makanan specialties tmpat kite gi travel tu kalau halal n xmencurigakan.

hakikatnyew,perkara paling besar adalah mase utk BERFIKIR TENTANG DIRI SENDIRI.
travel sorg2 memberikn kite byk mase utk berfikir tentang diri kite berdasarkan ape yg kite lihat sekeliling kite semasa kite travel.tp,perkara ni hanya akan ade bile travel dgn budget yg secukup nye.bukan travel 5star..........perkara ni akan beri impact yg lg besar kalau kite travel ke tempat yg byk org miskin2 n unfortunate.
bile kite tgk org yg kurg bernaseb baek ni, u have to reflect back to urself.....firstly, were we so different than them??. kenapa diorg tu jadi camtu.bagaimana diorg hidup hari2 dgn duit sejemput.camne dgn anak2 diorg(tadika,sekolah,IPT).ape yg diorg makan hari2.boleyh ke kite tolong diorg.smpai bile diorg nk jadi cam ni.xkan xdew org yg tolong...so,reflect blk kat diri kite.

selama ni aku makan cukup.kadang,mewah jugak aku makan.suma keperluan aku disediakan parent aku.semua NEEDS aku disediakan parent aku.aku pown xpenah la xmakan smpai 2/3 hari.teruk2 pown,akan ad org yg boleyh aku harap.sekolah pown xde masalah kecuali academic la.xde la smpai kene minx tolong org sini sane dr segi kewangan.aku pown tgh blajar diploma n n smbung degree.senang cerita,duit aku xde masalah[Alhamdulillah].
kalau nk dibezakan aku dgn org2 miskin kat tmpat aku travel ni jauh sgt.betapa aku dilimpah rezki yg cukup.betapa senang nye hidup aku.xyah nk pening kepala sal NEEDS hidup.

bile terfikir sal kehidupan aku selama ni, terfikir plak sal benda laen yg berlaku selama aku hidup 20thun ni.
APA YANG AKU DA CAPAI??
especially dalam academic.kat mane aku study sekarang.bagaimane dgn pencapaian org yg sebaya aku??
apa yg aku da buat selama ni??
apa yg bakal aku buat??
camne dgn hidup aku seharian??
"benda2 smpingan"??
kebersihan diri??
hubungan dgn org sekeliling aku??
barang2 yg aku ada??
pandangan org terhadap diri aku??
sumbangan aku terhadap dunia ni??
sumbangan aku terhadap org laen??
sumbangan org terhadap diri aku??
family??
sahabat handai??

Saturday, June 6, 2009

life's

umur pown xde la tue sgt.baru 20 thun je.tp,leyh dikatakan aku lg byk pengalaman hidop dr kebanyakan membe2 sebaya aku.makan pown still bapak aku yg tanggung.
tgh blaja diploma mass comm tahun ke dua.insyaAllah tahun depan abes.
hidup ni

Monday, May 25, 2009

cita2,impian,realiti....

aston martin DBS.kete kat atas ni...dalam byk2 kete kat dunia ni,kete ni la yg paling aku idam...pengaruh james bond la ni....kete ni rare n lawa.hakikat nye,harga kete ni lebih kurg ferrari gak la...
ni plak idaman aku lg satu la...ducati desmocedici RR.street legal racing replica GP4 casey stoner.headlight die memang lawa.dlm byk2 superbike,aku paling ske ducati...aku xpenah minat superbike.akmal la yg ajar aku sal superbike.mase buke puasa dgn group superbike malaysia la turning point aku sku superbike ni.skunk ni aku pakai vs-125.cover set hitam.scooter ni pown cousin aku yg empunya.die bagi aku n aku bayar kemudian la.kemudian tu lama lg la.
paling jauh aku penah bawak scooter tu kat OU dr shah alam...sakit belakang wooo..
dan selama aku naek scooter ni la kn,aku paling xske driver kereta yg poyo nk mampus tgk org bawak moto@scooter.berlagak la mentang2 bawak kete.
sebabnyew,org bawak kete ni kekadang kerek sebab diorg bawak kete n leh masuk je jalan n bawak laju2 lalu dekat je dgn aku.
taw la aku bawak scooter je.xde duit pown nk beli kete.tp xyah la nk berlagak kalau bawak kete pown.bersyukur la kalu dapat moto ni.ad org lg susah ka luar sane.sebab tu aku suke sgt superbike.kete2 yg kerek dgn aku xyah la nk berlagak dgn org2 yg bawak superbike.
lorong kanan n bunyi enjin yg sedap....bunyi enjin harley lg best....
so kene la usaha rajin2 n dapat kerje yg bagus2.
usaha tangga kejayaan.

Sunday, May 24, 2009

tahlil,kelas bahasa arab n tazkirah

sabtu lpas,turn rumah aku plak jadi tempat kelas bahasa arab n tazkirah.aktivity mgguan org2 malaysia kat brunei ni.memandangkn aku je anak lelaki n da besar,byk la keje yg aku kene buat.aku masak spagethi n roti canai......

majlis start kol 6....6 lebih da maghrib.
bile suma tetamu da dtg,terus smbhyg maghrib.
lpas smbahyag jumaat,start tahlil.baca surah Yasin.then,smbhyg isya' .lpas smbyg jumaat,makan la......seronok suma dapat makan coz da tggu sblm smbhyg maghrib
tgh2 makan,roti canai xcukup n aku la yg kene masak....panas waooo
lpas masak aku masuk la ruang smbhyg,ustaz tgh ajar bahasa arab.aku da penat n nk lepak2 jup kat bilik.masuk bilik je budak2 ni tgh maen.....aku pown layan la...layan skit je,diorg ni rapat lak dgn aku.so terlepas la kelas bahasa arab.sory eyh ustaz...
lpas tu aku nk kuar diorg xkasi....bile aku dapat kuar n gi depan jebudak2 ni ikowt n panjat belakang aku kat depan org ramai.terpaksa la aku masuk bilik blk n layan diorg.....tgh maen dgn diorg,budak pompuan yg pakai baju belang tu termuntah atas aku.naseb kene seluar aku je..xkene jubah aku.aku bawak die gi toilet n tolong die bersih kn diri.aku pown tukar seluar gak n terus gi ruang tamu dgr tazkirah.....

lpas budak tu da muntah,terus suma xnk maen da...bagus la....da selesai suma majlis,lpak2 je la...org pown da start blk....penat gile time ni...
huh...pinggan xbasuh lg...memang penat gile.......

Thursday, May 21, 2009

what a day....

ptg ni ptg yg penat gile.rushing sane sini naek basikal..semata nk gi beli 100 plus b4 malam n nk tangkap gmbar sunset...
kat brunei ni,naek basikal xde lampu pown leh kene tahan polis taw.....basikal yg aku naek tu mane ad lampu....
sunset arini cam pic kat atas tuh.xde la lawa sgt compare dgn semalam.matahari pown xbulat.
tgk sunset ni reminds me that a person who love to watch sunset.i really hope that i can watch sunset together with this person.and being lucky enough to do it.
arini maen bola padang besar.penat gile coz da lame gile xmaen kat padang besar.team kitorg ad byk gile peluang.tiang pown 2 kali.tp team aku pown bolos byk gak....mane leh tahan 4 striker lawan kitorg 2 defender..
memang penat gile...
then trus nake basikal gi pekan nk beli air..2 tin aku beli coz da dahaga sgt2.
then,terus rushing gi pantai nk tangkap gmbar sunset.
da tangkap,lepak jap coz memang penat gile.
then terus blk rumah...
da mandi n dinner suma aku pown on9 la
bukak fb ad notification.bukak je notificatin tu terus aku speechless.ad notification warna merah.memang aku terkelu.rase happy sgt2 pown ad.macam "wow".serius terkejut gile.
tersenyum sorg2 kat dlm bilik.
its like i've been drifted away in sweet dreams.it kindda touch me.........
thank you soooooooooooooooo muchhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....
i dunno what to say.i was so deeply hapy about it
i juz hope i'll be LUCKY enough.......
ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

Wednesday, May 20, 2009

jalan2 naek basikal

hey.....
ptg tadi seri bawak kawan die blk rumah.minah salleh dr US.dr virginia xsilap aku.name die roshia.cam sebut russia la.aku pown xtaw btol ke x aku eja name die...die satu kelas dgn seri kat sekolah.diorg maen dlm bilik seri.......
ptg xtaw nk wat ape..smlm men bola cam bodoh je.....so cycling je la...jauh gak la cycling...byk sgt jmbatan kat sini.tgh cycle,mak lalu bawak kete.die hntr roshia blk rumah dgn seri....laju je diorg pergi.aku yg terhegeh cycling
lpas roundabout,aku da xlarat n lanhit pown makin gelap...ingt nk gi K.B ni...lg 7km je nk smpai destinasi.tp sebab da penat n hari da larut,patah blk je la..time blk pown mak lalu lg...laju je die bawak kete....xpe la.biar perlahan asal selamat
blk rumah aku xikowt jalan pergi,lalu kat office brunei shell petroleum.
time lalu kat helipad,ternmpak burung raja udang or king fisher kat atas jalan...da mati.aku pown xpenah pegang burung ni,so,alihkn kat tepi jalan..lawa burung ni.paruh die pjg...
hari da gelap,lalu kat billionth barrel...so,malas la nk blk dulu..lepak2 kat tmpt ni dulu..tgk sunset..xlawa pown,tp aku ske tgk warna die......angin pown sepoi2 bahase je...best2 nk hilangkn penat......da cool down,terus blk rumah..smpai kat depan pintu,mak nk kuar gi swimming pool.ladies night..
dinner makan kari ayam je.....
ad cadbury hazelnut..haaaaaa,makan la

leo sayer-when i need u

video

this is like one of the best song ever written..

Monday, May 18, 2009

xde angin la harini

haaaaa,ni la rumah aku kat brunei....keliling nmpak hijau lg.....dekat dgn laut.best2
semalam kat miri da beli layang2,tp harini xde angin la...lepak pantai je la cam biasew....
aku masak popcorn je la arini
so, seri la teman aku kat brunei ni......penat ptg ni berbasikal coz jalan jauh2........