CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Monday, May 25, 2009

cita2,impian,realiti....

aston martin DBS.kete kat atas ni...dalam byk2 kete kat dunia ni,kete ni la yg paling aku idam...pengaruh james bond la ni....kete ni rare n lawa.hakikat nye,harga kete ni lebih kurg ferrari gak la...
ni plak idaman aku lg satu la...ducati desmocedici RR.street legal racing replica GP4 casey stoner.headlight die memang lawa.dlm byk2 superbike,aku paling ske ducati...aku xpenah minat superbike.akmal la yg ajar aku sal superbike.mase buke puasa dgn group superbike malaysia la turning point aku sku superbike ni.skunk ni aku pakai vs-125.cover set hitam.scooter ni pown cousin aku yg empunya.die bagi aku n aku bayar kemudian la.kemudian tu lama lg la.
paling jauh aku penah bawak scooter tu kat OU dr shah alam...sakit belakang wooo..
dan selama aku naek scooter ni la kn,aku paling xske driver kereta yg poyo nk mampus tgk org bawak moto@scooter.berlagak la mentang2 bawak kete.
sebabnyew,org bawak kete ni kekadang kerek sebab diorg bawak kete n leh masuk je jalan n bawak laju2 lalu dekat je dgn aku.
taw la aku bawak scooter je.xde duit pown nk beli kete.tp xyah la nk berlagak kalau bawak kete pown.bersyukur la kalu dapat moto ni.ad org lg susah ka luar sane.sebab tu aku suke sgt superbike.kete2 yg kerek dgn aku xyah la nk berlagak dgn org2 yg bawak superbike.
lorong kanan n bunyi enjin yg sedap....bunyi enjin harley lg best....
so kene la usaha rajin2 n dapat kerje yg bagus2.
usaha tangga kejayaan.

Sunday, May 24, 2009

tahlil,kelas bahasa arab n tazkirah

sabtu lpas,turn rumah aku plak jadi tempat kelas bahasa arab n tazkirah.aktivity mgguan org2 malaysia kat brunei ni.memandangkn aku je anak lelaki n da besar,byk la keje yg aku kene buat.aku masak spagethi n roti canai......

majlis start kol 6....6 lebih da maghrib.
bile suma tetamu da dtg,terus smbhyg maghrib.
lpas smbahyag jumaat,start tahlil.baca surah Yasin.then,smbhyg isya' .lpas smbyg jumaat,makan la......seronok suma dapat makan coz da tggu sblm smbhyg maghrib
tgh2 makan,roti canai xcukup n aku la yg kene masak....panas waooo
lpas masak aku masuk la ruang smbhyg,ustaz tgh ajar bahasa arab.aku da penat n nk lepak2 jup kat bilik.masuk bilik je budak2 ni tgh maen.....aku pown layan la...layan skit je,diorg ni rapat lak dgn aku.so terlepas la kelas bahasa arab.sory eyh ustaz...
lpas tu aku nk kuar diorg xkasi....bile aku dapat kuar n gi depan jebudak2 ni ikowt n panjat belakang aku kat depan org ramai.terpaksa la aku masuk bilik blk n layan diorg.....tgh maen dgn diorg,budak pompuan yg pakai baju belang tu termuntah atas aku.naseb kene seluar aku je..xkene jubah aku.aku bawak die gi toilet n tolong die bersih kn diri.aku pown tukar seluar gak n terus gi ruang tamu dgr tazkirah.....

lpas budak tu da muntah,terus suma xnk maen da...bagus la....da selesai suma majlis,lpak2 je la...org pown da start blk....penat gile time ni...
huh...pinggan xbasuh lg...memang penat gile.......

Thursday, May 21, 2009

what a day....

ptg ni ptg yg penat gile.rushing sane sini naek basikal..semata nk gi beli 100 plus b4 malam n nk tangkap gmbar sunset...
kat brunei ni,naek basikal xde lampu pown leh kene tahan polis taw.....basikal yg aku naek tu mane ad lampu....
sunset arini cam pic kat atas tuh.xde la lawa sgt compare dgn semalam.matahari pown xbulat.
tgk sunset ni reminds me that a person who love to watch sunset.i really hope that i can watch sunset together with this person.and being lucky enough to do it.
arini maen bola padang besar.penat gile coz da lame gile xmaen kat padang besar.team kitorg ad byk gile peluang.tiang pown 2 kali.tp team aku pown bolos byk gak....mane leh tahan 4 striker lawan kitorg 2 defender..
memang penat gile...
then trus nake basikal gi pekan nk beli air..2 tin aku beli coz da dahaga sgt2.
then,terus rushing gi pantai nk tangkap gmbar sunset.
da tangkap,lepak jap coz memang penat gile.
then terus blk rumah...
da mandi n dinner suma aku pown on9 la
bukak fb ad notification.bukak je notificatin tu terus aku speechless.ad notification warna merah.memang aku terkelu.rase happy sgt2 pown ad.macam "wow".serius terkejut gile.
tersenyum sorg2 kat dlm bilik.
its like i've been drifted away in sweet dreams.it kindda touch me.........
thank you soooooooooooooooo muchhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....
i dunno what to say.i was so deeply hapy about it
i juz hope i'll be LUCKY enough.......
ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

Wednesday, May 20, 2009

jalan2 naek basikal

hey.....
ptg tadi seri bawak kawan die blk rumah.minah salleh dr US.dr virginia xsilap aku.name die roshia.cam sebut russia la.aku pown xtaw btol ke x aku eja name die...die satu kelas dgn seri kat sekolah.diorg maen dlm bilik seri.......
ptg xtaw nk wat ape..smlm men bola cam bodoh je.....so cycling je la...jauh gak la cycling...byk sgt jmbatan kat sini.tgh cycle,mak lalu bawak kete.die hntr roshia blk rumah dgn seri....laju je diorg pergi.aku yg terhegeh cycling
lpas roundabout,aku da xlarat n lanhit pown makin gelap...ingt nk gi K.B ni...lg 7km je nk smpai destinasi.tp sebab da penat n hari da larut,patah blk je la..time blk pown mak lalu lg...laju je die bawak kete....xpe la.biar perlahan asal selamat
blk rumah aku xikowt jalan pergi,lalu kat office brunei shell petroleum.
time lalu kat helipad,ternmpak burung raja udang or king fisher kat atas jalan...da mati.aku pown xpenah pegang burung ni,so,alihkn kat tepi jalan..lawa burung ni.paruh die pjg...
hari da gelap,lalu kat billionth barrel...so,malas la nk blk dulu..lepak2 kat tmpt ni dulu..tgk sunset..xlawa pown,tp aku ske tgk warna die......angin pown sepoi2 bahase je...best2 nk hilangkn penat......da cool down,terus blk rumah..smpai kat depan pintu,mak nk kuar gi swimming pool.ladies night..
dinner makan kari ayam je.....
ad cadbury hazelnut..haaaaaa,makan la

leo sayer-when i need u

video

this is like one of the best song ever written..

Monday, May 18, 2009

xde angin la harini

haaaaa,ni la rumah aku kat brunei....keliling nmpak hijau lg.....dekat dgn laut.best2
semalam kat miri da beli layang2,tp harini xde angin la...lepak pantai je la cam biasew....
aku masak popcorn je la arini
so, seri la teman aku kat brunei ni......penat ptg ni berbasikal coz jalan jauh2........

ke miri, sarawak

hari ahad hari cuti..
oleh itu,kitorg pown ke negara jiran- miri ,sarawak.....
nk jmpe adik aku yg kat asrama n bawak die outing.kire aku pown nk jalan2 gak la..
smpai kat border je kene check dgn org kementerian kesihatan malaysia.kene isi borg nk check suhu badan.
then, bile da lepas sume kat border, lalu lak kat jambatan ASEAN.....n jambatan tu kene toll RM10..padahal pendek je jambatan tu...cekik darah gile..........
lpastu tu terus gi sekolah siti. amek die n terus gi breakfast. gmbar atas ni time breakfast la..kedai IR-ONE NIAGA...siti yg nk makan.aku kat rumah da breakfast macaroni cheese da...lpas da kenyang, kitorg gi la BINTANG PLAZA....mak nk carik lycra die utk ajar org swimming.da borink,aku pown kacau2 seri la.....
die snap pic aku,aku snap pic die..
then, aku gi tukar tali jam aku yg da nk rapuh..da 4 tahun pakai.so tukar la kat kedai yg abah beli jam ni
lpas mak da beli lycra, gi makan kat mcD...makn kat sini pown sebab nk bg siti makan.aku xkesah sgt.makan big mac je la.kat mcD ni la aku penah minx keje t xdapat.sebab-aku kene apply permit keje coz aku org semenanjung...ntah la.aku ni cam org asing lak kat miri dulu.then, kitorg terus blk n hntr siti blk dorm die.
ni la sekolah siti n bekas sekolah aku.SMK Lutong.
sekolah ni bg aku memang xbest lansung.naseb baek aku sekolah kat sini time F5 je.xla lame sgt..xbest sebab aku org baru kat sini n setengah budak2 kat sini kerek nak mampus.poyo gile menyampah lak aku tgk.sombong nak mampus.so korg pown gi la mampus.bukan aku nk sgt pown masuk sekolah ni.
still rhendu kat sekolah lame aku, SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SEKSYEN 10 KOTA DAMANSARA.asal la aku xhabes sekolah kat sane jew.
lpas hntar siti, aku pown blk la brunei blk.singgah kat farmasi.abah nk beli sesuatu.aku pown ternampak kedai ni..ahahahaha
KEDAI BABI BERHAWA DINGIN......da ad selesema babi pown still makan babi lg..suke hati kamu la......
then,terus blk brunei...kat border kene check dgr kementerian kesihatan negara brunei darussalam.kene isi borg n check suhu badan..mals btol.tp nk wt camne.
da smpai rumah ptg n xkluar pown.penat satu hari berjalan.ke luar negara plak....

Saturday, May 16, 2009

pantai lagi la

lpas blk br gadong tadi aku dgn aishah gi la pantai.nak maen layang2.
buat blog baru coz nk letak pic...
cam biase naek basikal.pakai baju same je time last gi pantai.bawak bekal hobnos,leyh la makan2 time kat pantai naty.
smpai panta terus la men layang2.
tapi sayng da byk kali try,layng tu xnk nake2 tinggi.xtaw la apekehalnyew..last2 tangkap gmbr je..
ntah asal la xterbang layng2 ni.angin ad je

time tgh maen2 kat pantai,abah pown dtg.die tgh joging.
hari da makin gelap n blk la rumah.
kat rumah mak masak macaroni CHEESE,,,memang best gile..
ha, lpas magrib aku kene gi rumah malaysian ni.ad kelas bahasa arab n tazkirah.lpas da makan n siap,terus la gi rumah ni.
da smpai smbhyg isya' baru start class bahasa arab ni.ramai gak malaysian dtg.seronok plak.
then,masing2 dapat handout .tajuk arini ni 'apologoies'
baru je blajar satu muke surat,ustaz ni cerita sal die blaja kat universiti al-azhar@mesir dulu...
cte ni start dr cte sal bas 666 di mesir...
ha,last ,meleret2 cte nyew.seronok btol ustaz tu cte..die pown xsedar cte die lame sgt.kelakar ustaz ni...
lpad tu baru la ustaz ni perasan n blaja lg 2 ayat je n terus tazkirah.tu pown sekejap jew.
lpas tu makan la....haaaaaaaaaaaaaaaaaa
ad laksa jokor,mee rebus n kuih2
sume sedap2.
alhmdulillah,da kenyang..
jgn lupe mggu depan 23 may 2009 kat rumah aku plak..so dtg la kat rumah aku
F19/F2 seria KB brunei jam 6 ptg.jemput hadir.
lpas tu blk n hujan turun.
namun,yg paling menggembirakn hari ni-
MANCHESTER UNITED FOOTBALL CLUB menang 3 primier leauge berturut2
glory2 man utd...yeaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh

ke gadong

hari yg panjang......
disebabkn abah xkeje arini....kene la bgn awal...mak da masak breakfast chapati.
bgn2 je trus makan..lpas tu mak suh siap nk gi gadong.cam bandar la kat brunei.
da siap terus gi gadong tu.
jauh gak coz xde highway yg proper kat sini.yg bagus nyew xdew TOLL .xdew la kn kene kuar duit semata2 nk bayar toll jew.
jalan pown jalan kg je.dekat nk smpai gadong tu,aku nmpak KAYU NASI KANDAR...cam best,tp xsingga sane .same ade rase die cam kat kL tu xtaw la.
da smpai gadong ni sume cam biase je coz aku penah smpai sblm ni.tapi yg paling menarik perhation mata dan hati, tu ha, BMW 8 siries....ad kew??ntah la.kat brunei ni byk sgt kete yg xdew kat malaysia tp ad kat jalan2 di brunei.kete cam rx-8,skyline,z4,fairlady,type-r tu cam biase je.kete2 memang best gile kat sini.chrysler pown berjalan kat sini.

da pusing kat sini, aku pown gi makan kat food court ni.makan nasi goreng daging pedas.sedap gak la berbanding kayu manis kat shah alam tu.
haa,satu lg,boleh katekan suma kedai2 kat sini ad tulisan jawi.xkire la tuan empunya tu melayu,india or cine,suma ad tulisan jawi.baru la rase bangge dgn tulisan sendiri.
xmacam kat malaysia.nk ikowt sgt cara barat tu smpai budaya sendiri lupe.
lpastu, org cine yg sekolah kerajaan brunei pown wajib amek bahasa jawi
kire kat sini melayu kuasai segala2 nye la.
ha,ni la pizza hut n macD kat brunei..jauh tol dr rumah aku..78km jauh nyew.restoran ni pown xberkecualli dr tulisan jawi kat sign board diorg.baru la melayu TAK LUPE DARATAN....

then kitorg gi shopping comlpex die...the mall.xde la besar sgt.kedai pown biasew.guess, apple tu ad la..yg laen aku xingt.
da abes pusing2 kat gadong ni, blk la..abah beli mouse utk pc aisyah.aku xbeli ape2 pown.
nk beli cadbury jew..
nk blk jauh perjalanan...tetdo la aku dlm kete...panas plak tu,,,,

Friday, May 15, 2009

lucky enough

video

ping pong bersama2 org malaysia


siang tadi first jumaat di brunei...so pergi sembahyang jumaat la kn....
bgn pagi je air cond xleyh pasang n lampu toilet pown xlyh pasang.so aku mandi kat bilik master bedroom.mak nk masak pown xjadi.tapi tv boleyh on...pelik gak
then, electrican dtg n tgk2 ape yg rosak.lpas die check n repair, die bgtaw yg ad trip wayar.
sekejap die die repair sume da owkay....
da siap sume,gi smbhyg jumaat dgn abah naek kete.masjid die kat sebelah pekan..jauh skit dr rumah...
tak macam masjid kat bandar seri begawam,masjid die masjid lame.....kecik ke pown.tmpat amek air sembahyang pown kecik n air slow gile.
sembahyang jumaat die cepat gile....xtaw la imam tu nk kejar ape.bace surah pown laju gile.mayb cara kat sini kowt..abah pesan malam ni ikowt die men pingpong kat rumah malaysian gak.rmai malaysian expat dtg.
blk rumah da makan ape suma tdo la.....
ptg ni abah blk lmbat......seri ad swimming lesson.so mak hntr die gi swimmong pool kat brunei shell recreational club BSRC..ingt nk nk blk rumah dulu.aku pown xikowt n harap bile mak da blk bleyh la aku gi jejalan nek basikal..lsat2 mak xblk n aku xleyh kuar takowt mak xleyh masuk rumah....ptg yg bosan sebab silap timing...
malam menjelma n lps dinner KETAM, siap2 gi rumah haji ni...
pingpong ni activity mingguan malaysian kat sini.cara nk rapat kn malaysian kat negara org ni
men pingpong kat dlam rumah die.rumah die besar la kn.die MD kowt.smpai je rumah die da ad 2 org malaysian.tgh makan nasi lemak sambal udang petai..
aku pown makan la nasi lemak tu.mane leyh tahan udang sambal petai yg besar..makan lg la...sedap2.
then ramai lagi malaysian dtg.so start maen.org laen maen dulu la kn.sume men beregu..
aku xreti men pingpong sgt.so aku men sekali je n kalah..
lpas suma da penat men n ad yg da blk, aku pown training dgn pkck ni.practice la nk bg aku biase men pingpong.
lpas men pingpong suma lepak n cte sal keje diorg kat offshore atas oilrig......macam cite diorg.especially haji tuan rumah ni coz die da lame keje dlm oil n gas ni...
dlam kol 1 lebih kitorg pown blk la rumah.....
xpenat pown coz aku men sekali n practice jew....
esok sabtu n harap ad byk lg activity aku...
night2

Thursday, May 14, 2009

hari yg bosan kerana hujan

salam...hai suma
arini sgt boring....hujan..mentang2 la rumah aku dekat dgn laut.kat dapur je da nmpak laut.bleyh plak hujan arini..xleyh kuar naek basikal.borink2...so dok rumah jew la..xdew ape yg menarik pown arini...
arini dinner soto..best2....lpas tu lpak depan tv jew la
hari pown da malam...xde ape yg menarik pown
then tadi aku masak macaroni cheese yg dalam packet san remo..da masak,aku pown tambah granted parmesan......last2
xsedap lansung....adeyh..menyesal aku masak campur granted parmesan...
makan separuh je n buang..
sedeyh coz buang macaroni cheese tu..
xpew l,lpas ni mak boleyh belikn lg kn..kn2..heeeeeeeeee

Wednesday, May 13, 2009

ptg di brunei

hai suma.....da tiga hari kat sini so aku pown nk jalan2 la ptg ni.so basikal la pengangkutan aku.lgpown,mak aku suh bawak seri gi jalan2.....kat seria ni, bawak basikal WAJIB pakai helmet.so pakai la.aku bawak basikal seri dok belakang.kitorg nk gi pantai.seri yg tunjuk jalan.die yg dok sini...panas kat sini same cam panas kat shah alam..bahang gile.since rumah aku dejat dgn pantai..matahari lg la terik.tgh2 hari lg la bahang...pantai straight je dr rumah aku.tp seri nk pergi pantai yg jauh sikit.ad monumen.so kayuh la basik..
"abg beca abg beca di tepi jalan"....heeeeeeeeeeeeeeeee.
then,ad tmpat khas utk pedestrian n basikal...so,pedestrian n cyclist share satu jalan kat tepi main road.ptg2 camni ramai org jogging.......
ni la monumen yg seri cakap.one billionth barrel.selalu nyew,kat tempat pengeluar minyak ad tmpat ni.kat sini kat tepi pantai,kat miri kat atas bukit.....then kitorg terus ke pantai...
sebelum smpai kat pantai,ad plak telaga minyak ni...satu tmpat smpai ad 3...kat hujung tu pown ad lg.lg besar telaganyew...sebab tu brunei kaya disebabkn minyak nyew
da kat pantai,enjoy the scenery la kn.....seri yg snap pic ni.nk mandi laut tapi seri xbawak baju mandi die.aku bukak baju je terus mandi...kite selalunye gi pantai nk jirup udara segar kn.haa,tp laen plak kat brunei ni.pantai kat brunei kat tmpat awam ni udaranye berbau gas...XSEGAR lansung udara kat pantai..hampeh tol..
since udara xsegar,aku pown malas la nk lepak lame2 kat pantai.terus blk rumah

sebelum blk rumah snap la dulu dgn gmbr monumen ni..heeeeeeeeeeeeeee.
so aku pwn balik la.tp seri nk gi taman permainan n aku terus bawak die gi taman...then,
smpai je kat simpang sebelum tman,nampak abah baru blk kerja naek basikal gak.
aku pown terus kejar die..
abes separuh padang aku kejar die...sempat gak saing dgn die n kitorg pown blk same2.......blk rumah mak tgh siap nk gi swimming pool.ari rabu ladies night kat swimming pool yg best tu......then mak masak grilled chicken wing dgn black papper sauce..sedap...
tu je utk arini..
harap esok byk lg cerita .....
selamat malam

Monday, May 11, 2009

pagi di brunei

hai suma
pagi2 lg mak da kejut.mak suh ikowt hntr seri go sekolah,check gigi, n potong rambut.[malasnye nk potong rambut.syg coz da panjang.tp apakandaya].da la pagi ka sini sejuk gile.lpas tu aircond psang 24 jam.lg la malas nk mandi.naseb ad water heater.kalau xde, memang tak la nk mandi pagi2 ni.skunk ni menyesal xbawak sweater blk brunei...then mak,aku n seri pown kluar la .abah da kuar gi kerja awal2.
jalan byk kete.peak hours pown time tu. kete pown perlaan pown geraknye.almaklum la kawasan shell memang kete kene drive slow.[SHELL=SAFETY]...then smpai la sekolah seri,jauh gak dr rumah.sekolah seri PANAGA SCHOOL.sekolah international.aku pown xpenah pergi sekolah international.seronok la die sekolah dgn mat salleh n org2 international. sekolah die memang lawa.cam kat sekolah kat US......
lpas hntar seri,mak n aku pown gi la clinic.PANAGA HEALTH CARE. nk check gigi
mase smpai je kat gate,org pakai face mask tny aku negara mane yg aku pergi sebelum masuk brunei.aku cakap malaysia n die lekat pelekat bulat orange flouresent.maksud nye aku ni sehat wal afiat.xdes selesema babi or meningitis
setealh lama menggu,doctor pown panggil.doctor perempuan india.gemuk n pendek.tp friendly gile dgn aku.check check2 gigi aku xde ape2 masalah..cuma kat belakang gigi aku je mayb timbul masalah coz gigi belakang sekali tu tumbuh ketepi,bukan tumbuh ke atas..so, kalau ade2 masalah,die suh dtg lg la......harap3 xdew masalah.besar gak clinic die.
lpas gi clinic mak gi pasar. mak cakap pasar die besar gile cam pasar siti khatijah kat kelantan. tp lopong xramai org yg berniaga.mak beli serai je pown then beli chocolate kat bawah ni..heheh.da lame mengidam taw.
then gi pekan kecik die potong rambut aku.KAT MAMAK..ahhhhhhhhhhhhh,da la kene potong.lpas tu kat mamak plak tu.aku da cari saloon xdew.hampeh btol
mamak u potong layer pendek gile..hurmmmmmmmmmmmmmm,hilang personality aku.heheheh...TAPI.paling best sal tukang gunting ramut kat BRUNEI ni,diorg suma pakai lab kot.haa,special kat mamak brunei..hahaha.aku nk tergelak pown ad tgk diorg beriya2 pakai lab kot semata-mate nk gunting rambut.....ntah la.da gunting gambut aku pown blk dgn sedeyh nye..sob2...rambut aku da pendek.

off to brunei darussalam

nak bertolak da dr shah alam.....dress simple je.yang penting baju label meet the mascara[nk beli bgtaw aku RM25]nk promote la baju ni kat brunei..pagi2 da kene bgn...smpai 4 alarm pasang.sakit la kalau miss flight ni.mak long belikn nasi lemak bungkus.sedap gak la nasi lemak die...slam pak long n maklong aku pown trus bertolak.pergi dgn asal,cousin ku.tp singgah kondo kristal jup.nk tukar kasut n amek duit sewa n trus bayar.last2 da smpai rumah diorg mangga rumah..adeyh.xleyh tukar kasut n bayar duit sewa rumah....penat2 je dtg.pakai la kasut sailing tu.

then singgah amek hani jup kat bkt jelutong.acal n hani nk blk kolej diorg kat nilai.acal pown drive cam gile coz cam da lmbt je n flight aku international.macam2 ragam org kat highway...
smpai KLiA je acal drop n aku terus check in.die gi cari parking dgn hani.
da masuk klia aku terus la check in kat counter d....last2 kene tegur dgn org jage counter cakap counter d utk business class n first class je.....malu je......
da pergi kat counter btol,aku leyh plak terpotong que..kene panggil lg...malu gile.then beratur la n check in.....fuiyhselamt suma nye..then makan breakfast kat mcD dgn acal n hani..aku kene la blanje acal sebab die da hntar aku gi KLiA
da abes makan berpisah la aku dgn acal n hani..terus masuk g boarding hall gate H04....da smpai ane ad org call.sedar org da xdew.....ingt suma da msuk boarding hall.aku pown terus la beratur security check.da ltak beg kat x-ray,polis bantuan ni tny aku "where are you going sir??"
aku pown jawab la brunei.dgn muke ketat nye dia cakap kat aku flight brunei MH738 tukar gate
G06...malu gile...masuk n kuar blk n aku terus lari gi gate G06..naseb baek passenger laen x naek plane lg....smpai je gate kene isi borang plak..adeyh.....isi la borg imigeresen Brunei...
plane da ready aku masuk la boeing 737 seat 19D.satu row seat aku kosong..bleyh lepak2 n baring...hehehhehe.
seingt aku ad 3 stewardess n sorg steward.stewardess tu 2 melayu n sorg cine
mase tgh flight diorg pown serve la air guave...then aku makan chicken rendag briyani.dapat ferrero forche gak.best2.....da makan tdo la..flight 2 jam 20 min...lame lg da.so tangkap2 la gmbr kat seat je...nk bace paper n mag malas..heheh

setelah 2 jam 20 min perjalanan tiba la di lapangan antarabangsa bandar seri begawan dengan selamat..alhamdulillah....
da smpai airpot international cam biase kene la beratur pjg nk check passport.PASSPORT AKU HALAL LA....malas tol nk beratur.
keluar airport je,driver shell da tggu..haahah...cam besy la ad driver tggu nk hntr aku blk je rumah baru.tapi lece la plak bile naek dgn driver shell.kereta da ok da..tp die bawak 80-100 je...aduyh..bile ntah nk smpai.driver tu cakap kereta shell ni ad GPS monitor movement kete ni.over speed limit je terus berbunyi kereta tu..bln depan je baru smpai rumah aku kat seria.dalam kete shell ni aku naek dgn mamat engineer dr INDIA...borak2 la dgn diew sal politic malaysia.die selalu gak dtg malaysia..aku pown borak 2 la dgn die..nk terbelit lidah aku speaking dgn die..las2 die tdo n aku borak2 la dgn driver tu,driver tu asal org miri.pindah brunie cari rezki yg halal...
theh,smpai la rumah baru aku..actualyy,ni rumah transit je.tp melangkah masuk je,terus terpegun.rumah ni tenang n sejuk je..ruang pown sesar gak.rumah townhouse.pintu depan hadap laut n verandah hadap taman permainan.owkay la rumah ni....bilik aku kat hujung rumah ni.sebelah bilik adik aku.da aku jelajah rumah ni...terus terlelap..penat jalan jauh beribu batu.....then abah kejut aku n terus dinner.mak masak ketam...makan n lepak2....i'm home
tp ad bende yg menyesal xbuat b4 blk brunei..hurmmmmmmmmmmmmm

Thursday, May 7, 2009

bangun pagi

arini tetiba bgn pagi smbhyg subuh x tdo2 da.........mak long kejut smbhyg subuh n terasa cam malas nk tdo.
menenangkn naseb finance university aku.ape2 hal,aku nk bgtaw kat semua org yg nk masuk unisel,batalkn niat anda...........
xyah msuk unisel tu.sebab unisel MAKAN DUIT PELAJAR.
org unisel perut cam babi makan duit pelajar.paling sial sekali finance unisel la sebab diorg yg jage duit.dr yg atas sampai bawah,suma perut babi makan duit haram.satu keturunan makan duit haram.aku malu jadi pelajar unisel.tapi aku da separuh jalan n terpaksa teruskn.thun depan da nk abes da
(sori bahasa kasar)
kire suma la kat malaysia ni lebiyh kurang je.paling senang tgk la jambatan MRR2....nmpak sgt.so,rakyat la penentunye.kalau suma n carik duit,n makan la duit tu puas2...................

duit tu penting sekarang.tp, kalau nk cari duit smpai amek duit haram n bagi keluarga makan,jadi la babi.......darah keluarga pown jadi haram.
lpastu org ditindas sal ko nk makan lebih.kalau kaum sendiri pown bleyh tindas,inikan pula kaun laen.
dalam setiap perkara yg kite buat,firstly kite ada pilihan.pemmilihan tu la yang menentukn kearah mane haluan kite n jauh mane kite bleyh pergi.
kalau baek bagus la.kalau jahat yg susah.
mggu ni aku tgk paper byk cte mangsa ragut mati.org mengandung n warga tua pown jadi mangsa.bodoh nk mampus peragut ni.patut mati kene tembak je.
berdasarkan keadaan skrg,undang2 xyah nk belas kasihan da.undang2 pown lemah sgt.MALASIA ni toleransi sgt kat semua org.contohnyew peragut tu patut hukum bunuh or penjara smapai mati je la.baru la org takowt nk buat.ini penjara beberapa thun n denda,org xkaowt la...
kalau nk cerita tentang kesian kat peragut tu mungkin sedar..hah. da terlambat nk sedar.peragut2 yg bodo nk mampus ni suma ada pilihan sebelum diorg ragut.suma ada akal bleyh berfikir pilihan2 yanng ada.tp diorg pilih jalan yg jahat smpai org tgh mengandung pown mati.yg mane kite kene kesian,peragut bodoh nak mampus ataw keluarga mangsa ragut ni.aku kesian sgt2 kat keluarga mangsa.then diorg ni org biasew jew.xde berharta sgt kehilangan due org tersayang dalam sekelip mata.satu maseh hidop n satu lagi menanti hari nk bukak mate.ape la dosa baby dlm kandungan tu.

xdew kebangaan lansung kat malaysia ni.makin lame makin teruk.jenayah dan zina.kadar jenayah da meningkat n zina berleluasa.
zina la yang paling bahaya kat negara ni.pemerhaian aku selama ni,zina seakan perkara biasa di kalangan org malaysia.baek muda n yg tua.
mostly nafsu yg gila n pengaruh barat or penyonsangan agama.
perempuan pun same je dgn lelaki.budaya da dilupakn n agama da tolak tepi........

lpas ni smbunk la nk mandi.heheheh

Sunday, May 3, 2009

don't know much



hrmmmmmmm..kekadang kite ade smthng dlm hidop yg kite menyesal x hagai dgn baek....